Dijital pazarlama ve SEO stratejileri ile web sitenizi zirveye taşıyor, böylece ziyaretçi sayınızı artırarak müşteri potansiyelinizi maksimuma çıkarıyoruz. Profesyonel yaklaşımımız ve etkili yöntemlerimiz sayesinde, ziyaretçilerinizi sadık müşterilere dönüştürmeye bir adım daha yaklaşıtırıyoruz.
Googlenin son zamanlarda yaptığı reklam politikalarındaki güncelleme ile birlikte teknik destek veren birçok birçok reklam veren “tüketicilere üçüncü taraf teknik destek" hatası aldığı için reklam verememektedir.
Reklamın hata sebebi incelendiğinde;
“Diğer kısıtlanmış işletmeler" politikası kapsamında “Üçüncü taraf tüketici teknik desteği" nedeniyle onaylanmaması, reklamınızın aşağıda belirtilen nedenden dolayı işaretlendiği anlamına gelir.
Tüketici teknolojisi ürünleri ve online hizmetler için üçüncü taraf sağlayıcıların sunduğu teknik destek.
Google yönergelerinde reklam vermesi kısıtlanmış olan kategorilere örnek olarak:
Sorun giderme, güvenlik, virüs temizleme, internet bağlantısı veya online hesaplar (örneğin, şifre sıfırlama ya da giriş yapma) için teknik destek
Donanım desteği ve onarımları
Yazılım kurulumu
gibi hizmet veren firmalar etkilenmektedir. Daha somut örnek vermek gerekirse “telefon tamircileri, teknik servisler vb." gibi teknik destek veren firmalar direk olarak etkilenmektedir.
Ben Google reklamı veremiyorum ama rakiplerim nasıl reklam veriyor?
Sizinle aynı sektörde olup reklam veren firmaları Google de muhakkak görmüşsünüzdür. Siz reklam vermek istediğinizde “üçüncü taraf teknik destek hatası" alıyor olabilirsiniz. Siz reklam veremediğiniz halde sizinle aynı işi yapan firmalar reklam verebilmektedir. Bu durumun 3 sebebi var:
Eskiden reklamlar, henüz engellenmemiştir.
Eskiden reklamlar, Kısıtlı olarak devam ediyor olabilir.
Reklam konusunda Google politikalarına hakim bir uzman tarafından destek almıştır.
Profesyonel Destek Almak İster misiniz?
Google reklamları konusunda problem yaşıyorsanız bizden profesyonel destek alabilirsiniz.
Reklamcılık Politikasını ihlal eden durum varsa reklamı düzenle seçeneğini tıklayın ve kaydedin. Kayıt işlemi sonrasında tekrar inceleme işlemi başlatılacaktır.
Reklamınız uygun bulunursa onaylanacaktır.
İncelemeniz sonucunda reklamınızın onaylanmaz ve Google reklamcılık politikalarına uygun olduğunu düşünüyorsanız onay kutusunu kullanarak “Tüketicilere üçüncü taraf teknik destek sağlama" etiketine olan tüm reklamları seçin. Seçili reklamları incelemeye göndermek için Düzenle ve Politika kararına itiraz'ı tıklayın.
Tüm bu adımları yapmanıza rağmen halen sonuç alamıyorsanız bir uzmandan destek almanız gerekebilir.
Google Reklam Politikasına Göre Kısıtlanmış İşletmeler
Google Reklamcılık politikalarına göre kısıtlanmış işletmeler:
Mali yardım toplama
Ücretsiz masaüstü yazılımları
Arama dizini, yönlendirme ve kaydetme hizmetleri
Etkinlik bileti satışı
Etkinlik bilet bayi reklamlarıyla ilgili koşullar
Kefalet hizmetleri
Tüketicilere üçüncü taraf teknik destek sağlama
Yüksek Yağ, Şeker veya Tuz İçerikli Yiyecek ve İçeceklerle İlgili Reklamlar
Bilgi ve destek talepleriniz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
Formu Doldurun 24 Saat içinde Bir Uzman Sizi Arasın
Yurt reklamları genellikle belirli dönemlerde daha yoğun yapılan faaliyetlerdir. Tanıtım faaliyetleri ise daha uzun bir dönemi kapsamalıdır. İşletmekte olduğunuz bir yurdunuz varsa dijital pazarlama kanallarını aktif kullanmalısınız çünkü artık internet kullanmayan genç nüfüs kalmadı desek yeridir.
Dijital pazarlama stratejinizi çok iyi kurgulamalısınız. Örneğin üniversitelerin açılış tarihlerinden önce yoğun google ve sosyal medya reklam çalışmaları yapmalısınız. Reklam çalışması yaparken hedef kitlenizi çok iyi tespit etmelisiniz. Aksi takdirde reklam bütçeniz boşa gidecektir.
Yurt reklamı yapacak kişiler için tavsiyelerimiz:
Akademik takvime göre reklam stratejilerinizi belirleyin.
Reklamlarınız için hedef kitlenizi doğru tespit edin.
Sosyal medya kanallarını aktif kullanın.
Yurdunuzu tanıtan güzel bir tanıtım videonuz olsun.
Bir çalışma yaparken şunu hiçbir zaman unutmayın. Doğru yapılmış bir çalışma sahibine ihanet etmez. Elbet bir gün meyvelerini yersiniz.
Dijital Mühendis
Yurt Reklamları ve Tanıtımı Danışmanlık Hizmeti
Dijital mühendis ekibi yurt reklamları ve tanıtımları ile ilgili dijital pazarlama alanında danışmanlık hizmeti vermektedir. Vermiş olduğumuz belli başlı hizmetler:
Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biride avukat nasıl reklam yapar? sorusudur. Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğiile avukatların reklam yapması yasaklanmıştır. Peki reklamın yasaklanması hiç bir şeyin yapılamayacağı anlamına mı geliyor? Tabi ki hayır. Dijital ortamda tanıtım yapmanın birçok yolu vardır. Bunların içerisinde en etkili yöntem SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) stratejileridir. Bu yazımızda avukatlar için SEO tekniklerinden ve izlenmesi gereken yollardan bahsedeceğiz.
SEO Kısaca Nedir?
SEO'yu kısaca özetlemek gerekirse sahip olduğunuz web sitesinin veya google haritasındaki yerinizin google aramalarında üst sıralarda çıkmasını sağlamak için yapılan optimizasyonların tümüdür. Google aramalarında üst sıralarda çıkması sitenize daha fazla ziyaretçi çeker ve sizin daha fazla müşteriye ulaşmanızı sağlar.
SEO bir reklam türü değildir.
Dijital Mühendis
Avukatların Google Reklamı Vermesi
Son dönemlerde avukatlar her ne kadar yasak olsada google reklamlarını kullandığı bilinmektedir. Evet google reklamları gerçekten hızlı sonuç vermektedir fakat avukatlık mesleğin kuralları gereği dijitalde olsa reklam reklamdır.
Google reklamları, ücreti ödendiği sürece etki gösteren bir dijital pazarlama yöntemidir ve sonuçları kalıcı değildir. SEO uygulamalarında ise sonuçlar biraz geç alınmakla birlikte etkisi ve faydası daha uzun süre devam eder. Yapılması gereken güncellemeler yapıldığı sürece de etkisi kalıcıdır.
Kısacası avukatların mevcut mevzuatlara göre reklam yapması yasaktır. SEO ise bir reklam türü olmadığı için Google reklamlarına en iyi alternatif yöntemdir.
Avukatlar için SEO Uygulaması Örneği
Arama motorlarında arama yapan kişilerin %85'i 2. sayfaya bakmıyor. Bunun anlamı sizin siteniz arama sonuçlarında 1. sayfada değilse ziyaret edilme olasılığı çok düşük olacaktır. Ziyaretçisi olmayan web sitesi ise kimsenin görmediği reklam tabelası gibidir.
Avukatlar için SEO konusunu bir örnekle açıklamak gerekirse İstanbul'da boşanma davalarına bakan bir avukat olduğunuzu varsayalım. Avukat arayan biri nasıl bir arama yapar? Bu konuda birkaç örnek anahtar kelimeyi ele alalım. Avukat, boşanma avukatı, İstanbul boşanma avukatı, Kadıköy boşanma avukatı şeklinde aramalar yapabilir. Peki SEO çalışmasında doğru anahtar kelime hangisidir?
Google Keyword planner üzerinde yaptığım anahtar kelime analiz sonuçlarına göre en çok aranan anahtar kelime “avukat” anahtar kelimesi ayda 27.100 kez aranmış. SEO çalışmalarında odaklanılması gereken anahtar kelime genellikle en çok aranan değil, bizim için en anlamlı, kullanıcının arama niyetine uygun ve en çok etkileşim sağlayacak anahtar kelimeler olmalıdır.
Bu örnek için uzun kuyruklu anahtar kelime diye tabir edilen “istanbul boşanma avukatı” veya “Kadıköy boşanma avukatı” arama hacmi düşük gibi gözüksede sizin için en anlamlı olan kitle bu aramaları yapan kişilerdir. İstanbul geneli hizmet veren bir boşanma avukat “İstanbul boşanma avukatı” anahtar kelimesine odaklanmalıdır. Sadece Kadıköy'de hizmet veren bir avukat ise “Kadıköy boşanma avukatı” anahtar kelimesine ve bu anahtar kelimelerin varyasyonlarına odaklanmalıdır.
Profesyonel Destek Alın
Avukatlar için özel geliştirdiğimiz SEO teknikleriyle daha çok müşteriye ulaşmak ister misiniz?
SEO çalışması süreç, uzmanlık ve emek isteyen bir iştir. SEO çalışmasından iyi sonuç alabilmek için en az 3 – 6 ay düzenli çalışma yapılması gerekir.
SEO çalışmalarında zaman ve ortam koşullarına göre hareket etmek önemlidir. Örneğin yukarıda daha önce yaptığım anahtar kelime analizinin incelediğimde dikkatimi çeken bir grafik oldu.
Bu grafikte İstanbul boşanma avukatı anahtar kelimesinin aylık aranma ortalaması 700-1000 civarında seyrederken Haziran 2020 de inanılmaz bir artışla 15.000 aramanın üzerine çıktığını gözlemledim. Buradan çıkardığım sonuç Corona virüsü ile ilgili süreç insanların boşanma eğilimini artırdığı yönündedir. Dolayısıyla boşanmak için daha fazla avukat araması yapılmaktadır. Buna benzer anlık cereyan eden durumlar için farklı ve güncel SEO stratejileri geliştirilmelidir.
Google güncel ve özgün içeriği sever.
Google Haritalarda Üst Sıralarda Çıkmak
Avukatlık mesleği gibi lokal çalışan meslek grupları için en önemli faktörlerden biride Google haritalarda üst sıralarda çıkmaktır. Çünkü bir çok lokasyon odaklı aramada artık google haritaları web sitelerinden daha önde çıkmaktadır. Dolayısıyla haritadaki sıralamanız bazen web sitenizin sıralamasından daha önemli olabilmektedir.
Google haritalarda üst sırada nasıl çıkılır?
Google haritalardaki sıralama faktörü birçok değişkenden etkilenmektedir. Belli başlı etmenler:
Arama niyeti
Uzaklık (aramayı yapan kişiyle işletme arası mesafe)
Müşteri memnuniyeti
Web sitesinden gelen sinyaller (SEO ile ilgili)
Bu gibi birçok kriterden etkilenmektedir.
Yapılan en yaygın hata ise sahte hesaplardan veya tanıdık birilerinin hesaplarından kendi işletmenize yüksek not verme ve yorum yapmadır. Google sıralama yapılan bu yorumların ve verilen puanların gerçek olup olmadığını tespit edebilmektedir. Yapılan bu hata nedeniyle sıralamanız olumsuz yönde etkilenebilir. Bu durumu örnekle açıklamak gerekirse bazı işletmeler 3 yorum almışken 100 yorum almış işletmeden önde sıralandığı sıklıkla rastlanan bir durumdur.
Google haritalarda daha üst sıralarda yer almak için Lokal SEO konusundaki yazımızı inceleyebilirsiniz.
Avukatlar için SEO Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Avukatlar için SEO çalışmasının temelini web site oluşturmaktadır. SEO ve mobil uyumlu bir web siteniz yoksa ilk yapmanız gereken kurumsal web tasarım hizmeti almak olmalıdır. Web sitesi yaptırırken SEO açısından dikkat etmeniz gereken önemli hususlar:
Siteniz mobil ve SEO uyumlu olmalıdır.
Açılış hızının düşük olması gerekir. (Site ne kadar hızlı o kadar iyi)
Domain uzantısının av.tr olması tavsiye edilir. Av.tr değilse .com olması tavsiye ediyoruz.
Kaliteli bir hosting veya veya sunucu kiralayın.
Lokal SEO'ya önem verin.
Google Business’i aktif kullanarak güncel tutun.
Bilgilendirici, özgün ve faydalı içerikler üretin.
Rakip analizinizi iyi yapın.
Eski SEO taktiklerinden (anahtar kelime spamı) uzak durun.
Sırf backlink oluşturmak için alakasız sitelerden link almayın.
Avukatlar ve Hukuk Bürolarına Yönelik SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
SEO çalışması site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılır. Site içi SEO çalışmaları sizin kendi siteniz ile ilgili yapılması gereken optimizasyonları kapsar. Site Dışı SEO çalışmasında ise backlink çalışmaları, sosyal medya sinyalleri, lokal SEO ve Google My Business'in etkin kullanımı gibi konular yer alır.
Avukatlar için Site İçi SEO Çalışması
Site içi SEO çalışmasında en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında web sitenizin hızı, kullanıcı dostu yapısı, mobil uyumlu olması ve site içeriğiniz gelir.
Content is king. (İçerik kraldır.)
Bill Gates (1996)
Web sitenizin hızınızın düşük olması gelen ziyaretçinin hemen çıkmasına dolayıyla hemen çıkma oranınızın yükselmesine sebep olur. Site açılış hızının 5 snüzerinde olması ziyaretçi sayınızın %80 azalmasına sebep olur.
Siteniz mobil uyumlu olmalıdır. Günümüzde internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu mobil kullanıcılar oluşturmaktadır. Google mobil uyumlu siteleri mobil aramalarda daha üstte tutmaktadır.
Sitenizin kullanıcı deneyimi (UX) iyi olmalıdır. Sitenize giren biri neyi nerede bulacağını bilmelidir. Tasarım konusunda minimalist yaklaşım tercih edilmelidir.
Avukat sitelerinin içeriği kullanıcıyı yönlendirecek ve kolay anlayabileceği yapıda olmalıdır. İçeriklerin yazımında kopyala yapıştır mantığından uzak durulmalıdır. Başka bir sitede bulunan içeriğin sizin sitenizde birebir olması sitenize faydadan çok zarar sağlar. Google kopya içerik muamelesi yapar ve web siteniz arama sonuçlarında gözükmez.
Avukatlar için Site Dışı SEO Çalışması
Site dışı SEO çalışmalarında ise kendi sitenizin dışında kalan SEO ile ilgili yapılması gereken çalışmaların tümüdür. En yaygın site dışı SEO çalışmaları, backlink çalışması, sosyal medya çalışmaları ve Google haritalar ile ilgili çalışmalardır.
Avukatlık büroları için yapılacak backlink çalışmalarında sitenize verilecek backlinklerin site içeriği ile anlamlı bir bağı olan sitelerden gelmesi gerekir. Örneğin avukat sitesine verilen backlink bir oyun sitesinden gelmesi faydadan çok zarara sebep olur.
Hukuk bürolarının ve avukatların sosyal medyayı aktif ve anlamlı kullanması gerekir. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu sosyal medyayı kullanmakta ve dikkate almaktadır.
Google'nin 2017 yılında yaptığı güncellemeler sonrası Google haritalar ve Lokal SEO daha önemli hale gelmiştir. Dolayısıyla SEO stratejinizi belirlerken Lokasyon odaklı çalışmaların yapılması önemlidir.
SEO Çalışmasını Biz Nasıl Yapıyoruz?
Türkiye genelinde her alanda avukatlık ve hukuk bürolarına yönelik SEO çalışması yapıyoruz.
Öncelikle sizinle görüşerek tam olarak ne istediğinizi anlamaya çalışıyoruz.
Mevcut bir web siteniz varsa, sitenizin alt yapısını inceliyoruz. İnceleme neticesinde alt yapınız SEO çalışması için ve SEO optimizasyonuna uygun ise aynı web sitesi üzerinden SEO çalışmaları yapıyoruz.
Mevcut bir web siteniz yoksa SEO ve mobil uyumlu size özel Avukat Web Sitesi tasarlıyoruz. Daha sonra sitenizi optimize ederek arama motorlarında üst sıralarda çıkması için yapılması gereken iyileştirmeleri ve içerikleri inşa ediyoruz.
Sizinle aynı sektörde olan rakiplerinizi inceliyoruz.Dijital ortamdaki güçlü ve zayıf yönlerini tespit edip kendi stratejimizi belirliyoruz.
Anahtar kelime çalışması yapıyoruz. Hangi anahtar kelimede arama yoğunluğu olduğunu ve rekabet durumunu tespit ediyoruz.
SEO hizmeti konusunda En az 6 aylık anlaşma yapıyoruz. Sebebi SEO'nun bir süreç olması ve tek seferde yapılıp biten bir çalışma olmamasından kaynaklanıyor.
Dijital Platformlarda Avukatlık ve Hukuk Büroları Nasıl Tanıtım Yapabilir?
Avukatların reklam yasağı konusunu özetleyecek olursak:
Avukatların reklam yapması yasaktır.
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) reklam değildir.
Google aramalarında üst sıralara iki yöntemle çıkılır. Ücretli ve avukatlar için tavsiye edilmeyen Google Reklamları, diğer yöntem ise ücretsiz ve doğal yol arama motoru optimizasyonu (SEO).
100-200 TL'ye SEO yaptığını iddia edilen kişilere sitenizin geleceğini emanet etmeyin. SEO Stratejilerini bilmeyen amatör birinin yapacağı işlemler sitenize fayda değil zarar verir.
Avukatların reklam yasağı olması sebebi ile firmanızı ve kendinizi tanıtacak dijital bir yol arayışı içerisindeyseniz biz dijital muhendis ekibi olarak profesyonel SEO hizmeti veriyoruz. Bizden ücretsiz Avukatlık ve Hukuk bürolarına yönelik SEO Teklifi alabilirsiniz.
Bu yazımızda avukat nasıl reklam yapar? sorusuna farklı bir açıdan bakarak cevap vermeye çalıştık. Dijital dünyada esas olan görünürlüktür. Görünürlüğünüzü artırmak için en etkili çözümlerden biri de Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)' dur. Sizde Avukatlar için SEO hizmetimizden faydalanmak ve bilgi almak isterseniz hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Avukatlar için Özel SEO Çözümleri
İnternette daha ulaşılabilir olmak için bizimle iletişime geçin.
Bu yazımızda ilk defa google reklamı verecek birisi için detaylara girmeden en kolay hali ile nasıl reklam verebilir ve google reklam verme ve reklam ayarlarını nasıl yaparsınız görsel olarak anlatacağım.
İlk önce https://ads.google.com/intl/tr_TR/home/ adresi üzerinden Gmail hesabınız ile Google Ads Hesabı oluşturuyorsunuz. Bu adım kolay olduğu için detaylarına girilmemiştir. Google hesap açılışı ile ilgili istek olursa detaylı anlatım yapabiliriz.
Google Ads para yükleme: Araçlar > Faturalandırma > Özet > Ödeme Yap yolundan kredi kartı ile ödeme yapın. Burada başlangıç seviyesi için manuel ödemeyi seçmeniz daha doğru olacaktır. Sonrasında reklam verme konusunda uzmanlaşınca otomatik ödeme seçeneğine geçiş yapabilirsiniz.
NOT: Otomatik ödemeden manuel ödemeye direk geçiş yok fakat manuel ödemeden otomatik ödemeye hemen geçiş yapabilirsiniz.
Google Reklam Verme Fotoğraflı Anlatım
1. Adım : Google Reklam Verme – Kampanya Oluşturma
Solda Bulunan kampanya sekmesine tıklıyoruz. Daha sonra + işaretine tıklayıp Yeni kampanya oluştur diyerek devam ediyoruz.
2. Adım: Google Reklamı Hedef Seçimi
Bu aşamada reklam verme amacını seçiyoruz. Ben daha kapsamlı reklam seçeneklerinin olduğu “Hedef klavuzu olmadan bir kampanya oluştur” seçeneğini seçiyorum ve devam ediyorum.
3. Adım: Google Reklamlarında Kampanya Türünü Seçimi
Kampanya türleri altında 7 farklı Google reklam türü çıkacak bunlar:
Arama Ağı Reklamı: Google’de arama yapıldığında çıkan arama sonucuna benzeyen reklam modeli. En çok tercih edilen reklam türüdür.
Görüntülü reklam ağı: Gezdiğiniz sitelerde farklı ölçülerde resim ve resim formatına benzer reklamları verebileceğiniz reklam modelidir.
Alışveriş Reklamları: Genellikle e-ticaret sitelerinin tercih ettiği fiyat ve görseli olan reklam modeli. Bu reklam modeli Yasal değişikliklerden dolayı Türkiye’de eskisi kadar etkili değildir.
Video Reklamlar: Kısaca Youtube’de gördüğünüz video formatındaki reklamlar.
Uygulama Reklamları: Mobil uygulamanız varsa reklam verebileceğiniz reklam modelidir.
Akıllı Reklam : Google’nin Acemi kullanıcılar için tasarladığı ve otomatik reklam verebileceğiniz bir reklam türü
Keşif: Gmail, Youtube gibi Google bağlı platformlarda keşfet tarzı reklam modeli
Biz bu reklam modellerinden en çok tercih edilen Arama Ağı Reklamını seçiyoruz.
4. Adım: Google Reklam Kampanyasında Sonuç Hedef Belirleme
Kampanyadan almak istenen sonuçları seçin:
Web sitesi ziyareti: Web sitenize ziyaretçi çekmek için bu bölüme web sitenizin URL adresini girmelisiniz.
Telefon Aramaları: Telefon araması almak için genellikle servis hizmetleri veren (çilingir, oto çekici, tesisatçı gibi) firmaların tercihidir.
Uygulama İndirme: Uygulamanız varsa indirilmesini artırmak için bu alanı kullanabilirsiniz.
Biz bu uygulamada en çok tercih edilen web sitesi ziyaretini seçtik ve web sitemizin URL adresini girdik. Daha sonra devam butonu ile ilerliyoruz. Burada isterseniz telefon aramalarını da birlikte seçebilirsiniz.
5. Adım: Kampanya Adı ve Reklam Türü
Bu aşamada reklam kampanyamıza bir ad veriyoruz. Daha sonra reklamımızın ne şekilde yayınlanacağını seçiyoruz.
Arama Ağı: Seçildiğinde Reklamınız Google aramalarında çıkar.
Görüntülü reklam ağı: Kullanıcının arama motoru sonrası gezindiği sitelerde reklam gözükür. Arama ağı kadar etkili bir reklam türü olmasa da daha fazla gösterim almanızı sağladığı için marka bilinirliği üzerinde etkisi vardır. Amacınıza göre seçebilir veya seçmeye bilirsiniz.
6. Adım: Hedefleme ve Kitleler
Google reklam vermede en önemli konulardan biri doğru hedef kitlenin tespitidir.
Konumlar: Bu aşamada hangi konumdaki kullanıcılara erişmek istiyorsunuz onu seçiyoruz. Biz bu örnekte Türkiye’yi seçtik ama siz daha lokal çalışıyorsanız il veya ilçe de seçebilirsiniz.
Diller: Bu bölümde arama yapan kişinin kullandığı dil seçiliyor. Hedef kitleniz Türkiye olacaksa Türkçe ve İngilizce seçmenizi tavsiye ederim. Çünkü bazı kullanıcıların browser dili İngilizce olabilir.
7. Adım: Bütçe Belirleme
Bütçe: Bu kısım çok önemli! Bütçe yazan yerden günlük harcamak istediğiniz tutarı giriyorsunuz. Burada girilen tutar sizin ortalama günlük harcamanızı ifade eder girdiğiniz değerin 2 katından fazla harcama yapmaz. Örneğin 50 TL girdiniz 0-100 TL arası harcama yapar ama genellikle 50 TL civarında harcar. Google algoritması, bir aylık ortalamada 50 TL yi yakalamaya çalışır dolayısıyla ay sonunda bu durumda 1500 TL civarında bir harcama yapar.
8. Adım: Teklif Verme
Teklif Verme: Bu aşama google reklam ücretlerini belirleyeceğiniz aşamadır. Harcamanız neye göre ücretlendirileceğini bu aşamada belirlersiniz. Biz bu örnekte giriş seviyesi bir uygulama yaptığımız için “Tıklamalar” sekmesini seçiyoruz. En etkili yöntem çoğu zaman dönüşümleri seçmek olur ama dönüşüm kurmak ve dönüşüm reklamı vermek daha profesyonel bir iş olduğu için bu yazıda değinmiyoruz.
9. Adım: Reklam ve Uzantılar
Bu bölümde reklamınızı detaylandırmak için bir takım hizmet ve ürünleriniz ile ilgili bilgiler girmeniz gerekiyor. Giriş seviyesi bir reklam hazırladığımız için boş bırakıyoruz. Boş bırakmanız reklam vermenizi engellemez fakat reklam performansınızı etkileyecektir.
Uzantılar bölümünü biraz araştırarak ve kurcalayarak kendinizde keşfedebilirsiniz. Kaydet ve Devam et butonunu tıklayarak devam edelim.
10. Adım: Reklam Grubu Oluşturma
Bu aşamada reklamınızın gözükmesini istediğiniz anahtar kelimeleri yazıyorsunuz. Anahtar kelime seçerken çok kapsamlı kelimeler yazmayın daha mantıklı anahtar kelimeler tercih edin. Örneğin “ayakkabı” kelimesine değil “siyah erkek ayakkabı” kelimesine reklam verin.
Anahtar kelime seçiminde anahtar kelime planlayıcı kullanabilirsiniz.
Bu bölümde anahtar kelime eşleme türleri olan geniş eşleme, sıralı eşleme ve tam eşleme modelleri vardır. Başlangıç için geniş ve sıralı eşleme türlerini kullanabilirsiniz.
Geniş eşleme: siyah erkek ayakkabı
Sıralı eşleme : “siyah erkek ayakkabı”
Geniş eşlemede Google algoritması sizin girdiğiniz anahtar kelimeye benzer anahtar kelimelerde reklam gösterirken, sıralı eşlemede sizin girdiğiniz kelimelerin kapsamı dışına çıkmaz.
11. Adım: Reklam Metninin Girilmesi
Bu aşama oldukça önemlidir.
Nihai URL: reklamınız tıklandığında hangi sayfanın açılacağını ifade eder.
Başlık 1 ve 2 kesin doldurulması gereken alan başlık 3 doldurulsa iyi olur.
Açıklama 1 ve 2 yazan yeri 90 karakteri geçmeden doldurun.
GÜNCELLEME: Bu bölümde artık daha fazla başlık ve 4 adet açıklama girebiliyorsunuz. Minimum olması gereken ise yukarıda anlatılmıştır.
Bu işlemleri adım adım yaptığınızda ilk Google reklam verme işlemini tamamlamış oluyorsunuz.
Google reklam verme ve Google reklam hizmetleri ile ilgili profesyonel destek almak ve daha gelişmiş Google reklam stratejileri ile reklam vermek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bu yazımızda başlangıç seviyesinde bir kullanıcı için 11 Kolay Adımda Google Reklama Verme nin nasıl yapılabileceğini anlattık. Bu yazıdaki adımları takip ederek Google reklam ücretlerini nasıl belirleyeceğinizi, Google reklam verme ayarlarını nasıl yapacağınızı uygulamalı olarak gösterdik. Sorularınız varsa aşağıda bulunan yorum bölümünden sorabilirsiniz.